Husmanskost

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare om du redan har färdigkokad potatis över sedan tidigare. Då…

Gräddstuvad ungnötslever

Gräddstuvad ungnötslever

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund av skolmatsbespisningar runt om i landet. Här görs den på…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), sägs det. Tomatpuréns vara eller inte vara…

Redskap

Bakmaskin

Bakmaskin

Den blev årets julklapp 1988 och det har legat något av ett löjets skimmer över bakmaskinen ända…

Soppor

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått förlorad i historiens dimmor, men som säkerligen…

Vinter

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rulla till toppen